Hvad får en ejendomsmægler i løn?

Denne underside er ikke blevet opdateret for nylig og kan indholde uaktuelt eller forældet indhold.

Du er dog velkommen til at læse mere om salea.dk her

 

En ejendomsmægler bliver generelt pænt betalt for sine ydelser.

De fleste ejendomsmæglere er fastansatte lønmodtagere i en gren af en af de store danske kæder som f.eks. Home, Nybolig, EDC, Danbolig, RealMæglerne eller lignende.

Hvor meget en ejendomsmægler tjener afhænger af, hvor i landet han bor.

De højeste lønninger finder vi i hovedstadsområdet, hvor en ejendomsmægler får lige knap 40.000 kroner. Det er samtidigt her, du finder de højeste leveomkostninger i Danmark.

Resten af Sjælland ligger cirka 10.000 kroner under, altså omkring de 30.000 kroner.

Aarhus og området omkring ligger marginalt under København, mens resten af landet veksler mellem 25.000 kroner og 35.000 kroner.

En gennemsnitlig dansker hiver omkring 23.000 kroner om måneden før skat i løn. Ejendomsmæglere bliver derfor betalt bedre end gennemsnittet.

Provisionsbaseret løn – sælg og tjen

De fleste ejendomsmæglere arbejder på en provisionsbaseret model. Her får de penge hver gang, det lykkes dem at sælge en ejendom. Denne provision kan svinge fra et par tusinde kroner og op i mange titusindvis kroner for større ejendomme.

Nogle ejendomsmæglere kører på 100 %-provisionsbaseret løn. Det er ganske vist et fåtal, men det hænder.

Dette betyder, at den dygtige ejendomsmægler, der har nemt ved at sælge mange boliger, tjener udmærkede penge på at være ejendomsmægler. Danmarks dygtigste ansatte mæglere kan udmærket tjene mellem 75.000 kroner og 100.000 kroner om måneden.

Det hænder især i hovedstadsområdet, hvor handelsvolumen er højere end i andre dele af landet.

Indehavere og ansatte

I forhold til ejendomsmæglerens løn er det også værd at skelne mellem ansatte og indehavere.

De ansatte har et lønniveau som beskrevet herover.

Indehavernes løn udregnes efter hvor godt driften af deres butik går. Indtægter minus udgifter. I de gode år betyder det, at indehaverne af en ejendomsmæglerforretning kan stable en meget pæn hyre sammen, mens risikoen ved de knap så gode år er, at betalingen også er derefter.

Især ledende op til finanskrisen, hvor ejendomsmarkedet gik helt amok og eksploderede nærmest dag for dag, var der mange indehavere, som tjente mange penge.

Men det var de samme ejendomsmæglere, der efter finanskrisen havde det svært.

Indtægter udover salæret

Ejendomsmæglerens indtægtskilde er ikke alene salæret, de modtager fra boligejerne for at sælge deres bolig.

De danske ejendomsmæglere tjener også penge på at henvise til boligadvokater, til forsikringer og låneudbydere. Disse giver typisk en provision til ejendomsmægleren. Hvilke rabat- og provisionsaftaler den enkelte ejendomsmægler har, skal fremgå i butikken.

Det er dog ikke alle danske ejendomsmæglere, der modtager provision ved henvisning til andre aktører. Disse kaldes ”uafhængige ejendomsmæglere”. Modsat dem, er flere af de store kæder ejet af bankinstitutter, herunder Home der er ejet af Danske Bank, Danbolig, der er ejet af Nordea og Nybolig, der ejes af mastodonten Nykredit. Her flyder anbefalingerne frit.

Før i tiden var det ganske almindeligt at ejendomsmægleren tog en procentuel sats af salgets værdi (fx 3 %) for sin hjælp med handlen. Sådanne procentuelle afregninger ses dog sjældent i dag, hvor en på forhånd fast afregning er mere hyppig.

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes