Småt men godt - lejligheder

Tænk ikke kun i kvadratmeter men også i kubikmeter, når du indretter dig i små rum.

Kontor, afslapningsområde og spisepladsnår du indretter

En bolig rummer mange funktioner, men er kvadratmeterne få, kan hjemmet hurtigt føles trangt.

Derfor skal man ikke kun tænke i gulvplads, men i kubikmeter, råder boligstylist Mette Helena Rasmussen.

»Man kan hæve sengen så meget, at man kan udnytte pladsen under den til for eksempel kommoder. Man må være kreativ«, siger hun og fortsætter:

»Man kan også bygge efter mål. Det kan godt betale sig at alliere sig med en designer eller en håndværker, som udfører en løsning, der er skræddersyet til ens bolig, så man får udnyttet pladsen optimalt.«

 

Det samme tilråder arkitekt Tine Nielsen fra boligejernes videncenter Bolius
I stedet for at have en masse forskellige opbevaringsmøbler kan det for eksempel være en smart løsning at få speciallavet en skabsvæg, der går fra gulv til loft.

»Der kan man typisk have alle sine ting. Samtidig fylder det visuelt mindre, for det svarer nærmest bare til, at man flytter væggen 60 centimeter ud«, siger Tine Nielsen.

Mens man skal udnytte opbevaringsløsninger fra gulv til loft, så hold de øvrige møbler luftige og lette, råder arkitekten.

»Det syner generelt lettere med møbler på ben, så man kan fornemme gulvet under møblerne,« tilføjer Tine Nielsen.

Skal et rum have flere funktioner, kan man også gøre det gennem visuelle løsninger.

 

Afdelingerne kan adskilles med forskellige farvenuancer eller tæpper, eller man kan bruge belysning - for eksempel lamper eller spots - som kan reguleres og tones op og ned.

»På den måde kan man belyse det sted, hvor man befinder sig, så lyset definerer de forskellige funktioner i rummet«, forklarer Tine Nielsen.

Man kan også skabe illusionen af et ekstra rum i rummet ved at sætte en halv skillevæg op. Det kan være en løsning, hvis man for eksempel har to børn, der skal dele værelse, siger Mette Helena Rasmussen.

»Man kan sætte et gammelt vindue ind i selve skillevæggen, så der strømmer dagslys ind i begge afdelinger af det opdelte rum,« siger hun.

Generelt skal man prioritere, hvad der er vigtigst for en. Har man ofte gæster, kan et stort spisebord være en fordel, mens en stor sofa kan være en prioritet for andre.

»Men husk altid at holde hjørnerne fri, så der er luft i rummet, og hold linjerne i hjemmet, så det visuelt er harmonisk«, siger Tine Nielsen og uddyber:

»Det er vigtigt, man ikke overlæsser en lille lejlighed, for så vil den forekomme endnu mindre. Tænk i enkelhed, både i farver og materialevalg. Og hvis du gerne vil give den gas, så gør det med puder og andre mindre ting«, siger hun.

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du vil sælge.

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes

På hverdage, vil du blive kontaktet af en uvildig Salea rådgiver inden for 24 timer. Her afklarer vi dine behov og finder den rette ejendomsmægler, som skal vurdere og måske sælge din bolig. Vi videregiver kun oplysninger til den valgte ejendomsmægler og der er ingen bindinger. Læs mere om Salea.dk

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes