Berigtigelse af bolighandel

Denne underside er ikke blevet opdateret for nylig og kan indholde uaktuelt eller forældet indhold.

Du er dog velkommen til at læse mere om salea.dk her

 

Ejendomsmægler i en handel med fast ejendom er sælgers mand og klarer alle opgaver for sælger, herunder at udfærdige juridiske dokumenter, markedsføre boligen, tage ansvaret med videre.

Til gengæld har køber en boligadvokat, der forestår en berigtigelse af bolighandlen. Berigtigelsen handler om, at køber skal vide præcis, hvad han køber.

Boligadvokatens ydelse her indbefatter altså:

  • Gennemlæsning af den købaftale, sælgers ejendomsmægler har udfærdiget
  • Skødeskrivning og hertilhørende tinglysning
  • Udarbejdelse af refusionsopgørelse
  • Almindelig rådgivning i forbindelse med boligkøbet

I praksis er gennemlæsning af købsaftale den vigtigste ydelse. Her læser advokaten aftalen igennem og gør køber opmærksom på de springende punkter.

Boligadvokaten indhenter også informationer om ejendommen og gør køber opmærksom på tinglyste servitutter, rettigheder og lignende, der begrænser købers brug af den faste ejendom, og som derfor retfærdiggør et nedslag i prisen.

Ved hjælp af Salea.dk’s samarbejdspartner i JUF.dk har du mulighed for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på boligadvokater i forbindelse med, at du som køber har fundet en bolig.

 

Hvad koster boligberigtigelsen?

Boligadvokatens ydelse koster mellem 7.000 kroner og 12.000 kroner afhængigt af hvor i landet du bor, og hvordan du finder advokaten.

Finder du den første og bedste nede i byen, kommer du sandsynligvis til at betale mere for berigtigelsen.

Sender du i stedet din opgave i udbud med en tjeneste som Salea.dk og JUF.dk, kan du være heldig at få advokaten for et lavere salær.

Læs også vores guide til ejendomsmægler priser.

SKAL min bolighandel berigtiges?

Der er intet lovkrav om, at din bolighandel berigtiges.

Langt de fleste danskere vælger dog alligevel at få en advokat til at kigge på papirerne. Ofte er det fordi, at ejendomsmægleren anbefaler at en advokats navn sættes på købsaftalen i form af et advokatforbehold.

Et advokatforbehold er en paragraf i købsaftalen om, at købers underskrift og derved aftalen ikke er gældende, hvis ikke købers (navngivne) advokat kan sige god for købsaftalen i sin helhed.

Hvis boligadvokaten finder en tinglyst servitut, der begrænser rettighederne over ejendommen begrænset, er køber ikke bundet af sin underskrift og kan forhandle prisen længere ned.

Vælger køber ikke at efterleve sin underskrift under normale forbehold koster dette et gebyr på 1 % af ejendommens værdi til sælger. Det vil altså koste 10.000 kroner, hvis ejendommen er 1 million kroner værd i handlen (med andre ord – det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at underskrive og så fortryde senere uden et advokatforbehold).

Kan ejendomsmægleren berigtige min bolighandel?

De danske ejendomsmæglere er pressede i disse år og kigger derfor på, hvor de kan få ekstra indtægter.

Et af de steder de kigger på er at yde køberrådgivning i bolighandlen – et område, der indtil nu har været forbeholdt boligadvokaterne.

Men en ejendomsmægler er ikke den ideelle rådgiver til køber i en handel med fast ejendom. Mægleren er uddannet i og har erfaring med at skabe et så godt forløb til sælger som muligt.

Det samme har advokaten for så vidt angår køber.

Advokatens ansvarsforsikring, advokaters klagenævn og advokaters uddannelse er alle sammen gearet til at give køber en bedst mulige rådgivning, når underskriften skal sættes.

Salea.dk anbefaler, du benytter en ejendomsmægler til salget af din bolig og en boligadvokat, når du skal du at købe samme.

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes