Ulemper ved selvsalg

Denne underside er ikke blevet opdateret for nylig og kan indholde uaktuelt eller forældet indhold.

Du er dog velkommen til at læse mere om salea.dk her

 

I det seneste år har medierne sat stor fokus op muligheden for selv at sælge ens hjem (i stedet for at bruge en ejendomsmægler). Det har udviklet udtrykket selvsalg, hvilket indebærer selv at udarbejde en salgsopstilling, at markedsføre en bolig og at stå for det juridiske i handlen, hvis man ikke benytter sig af en advokat.

Formålet med selv at sælge ens bolig er at spare penge på ejendomsmæglerens salær.

Det i sig selv er et forståeligt udgangspunkt. En bolighandel er ingen lille transaktion og en ejendomsmægler koster derfor nogle penge.

Men du betaler med andet end dine penge, når du vælger at sælge din bolig selv.

Lad os sætte fokus på et par af de ting, du skal være opmærksom på.

Hvem har ansvaret?

Når en ejendomsmægler står for at sælge din bolig, har ejendomsmægleren også ansvaret for, at alt går efter reglerne. Går noget galt, har ejendomsmægleren et strengt objektivt ansvar indsat i loven, der går ind og ”redder” sælger.

Sælger man selv, er dette et ansvar, man selv skal bære.

Til det juridiske i aftalen kan man som alternativ til en ejendomsmægler få hjælp af en boligadvokat. Det er en udmærket løsning, men det koster også hurtigt 10-12.000 kroner for advokatens hjælp.

Kan du markedsføre din bolig?

En af ejendomsmæglerens væsentlige opgaver er at markedsføre din bolig. Dette sker i egne kartoteker, på landsdækkende boligsider og i printannoncering.

Vælger du selv at sælge din bolig, skal du også stå for selv at markedsføre din bolig. Har du ikke egenskaber inden for især online markedsføring, skal du købe adgang til et selvsalgssite.

Portaler som udbyder selvsalg koster flere hundrede kroner om måneden. Har du din bolig til salg i mange måneder bliver dette, sammen med udgiften til en advokat, også hurtigt til noget.

Forkert pris og langsomt salg

Og når de to ovenstående ting er sagt, bør vi også komme ind på risikoen for at vælge en forkert (for lav) pris og et langsomt salg.

En ejendomsmægler er uddannet i og har erfaring med at prissætte boliger. Sætter du selv prisen på din bolig risikerer du at sætte den for højt, hvorved du intet salg får – eller for lavt, hvilket koster dig penge i tabt fortjeneste.

Og uanset om prisen er rigtig, forkert eller for lav risikerer du et langsomt salg ved ikke at have styr på detaljerne, ikke at kunne markedsføre boligen korrekt eller lignende.

Især hvis du allerede har købt din nye bolig, hvorved du står med to forskellige boliger, to forskellige lån, to gange ejendomsskat og så videre, bliver det hurtigt en meget dyr fornøjelse.

Det kan i konklusion være fristende selv at sælge din bolig – men der er også en grund til, at du normalt ville have betalt en ejendomsmægler for at få denne til at klare alt det praktiske for dig. Du får noget for dine penge og den besparelse du leder efter, eksisterer ikke hvis du mister 50-100.000 ved et selvsalg grunden længere liggetid, forkert prissætning af boligen og manglende forhandlingsevner ved bud som en ejendomsmægler besidder på baggrund af erfaring fra flere hundrede lign. situationer.

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes