Er selvsalg billigt?

Denne underside er ikke blevet opdateret for nylig og kan indholde uaktuelt eller forældet indhold.

Du er dog velkommen til at læse mere om salea.dk her

 

I 2013 lød det igen og igen i medierne, hvordan selvsalg var kommet til og for alvor ville gå ind og presse ejendomsmæglerne. Argumentet er, at selvsalg er den billige løsning, når man ønsker at sælge ens bolig.

Det kan selvsalg også sagtens være. Abonnementer til diverse selvsalgssider koster fra cirka 500 kroner og opefter.

Men mange glemmer her, at prisen for annoncering langt fra er den eneste i forbindelse med handel med fast ejendom. For et nævne et par andre skal der bl.a. penge op ad lommen til:

  • Tinglysningsgebyr til staten i forbindelse med skødeskrivning
  • Honorar til håndværker for tilstandsrapport
  • Ejerskifteforsikring og eventuelt en ny indboforsikring
  • Gebyrer til bank for stiftelse af lån og gebyrer til staten for tinglysning af samme
  • Hvis man sælger selv: Udgift til en advokat til udarbejdelse af dokumenter som købsaftale, refusionsopgørelse og eventuelt skøde

I en almindelig bolighandel skal der trækkes cirka 180.000 kroner op for såvel køber som sælger – udgiften til en mægler eller selve salget er blot en lille del heraf.

Og selvsalg behøver ikke være billigt – i modsætning til med en ejendomsmægler, der ofte vil være villig til at køre ”intet salg, intet salær”, er der nemlig risiko ved at bruge selvsalg.

Du skal betale de 500 kroner hver måned uanset om din bolig bliver solgt eller ej. Og hvis du finder en køber, skal de resterende udgifter stadig betales. Selvsalg bliver mindre og mindre billigt, des længere i forløbet du kommer.

Det i praksis største problem ved at sælge ens bolig selv er den risiko, man derved tager. Handel med fast ejendom kan medføre store krav, hvis der fra sælger er udeladt vigtige informationer. Læs mere om ansvaret ved selvsalg i denne artikel.

Vælger du en ejendomsmægler til at sælge din bolig i stedet for selv at sælge ved hjælp af en af de nye portaler opnår du fordele som at:

  • Udarbejdelse af dokumenter, markedsføring, ansvaret for handlen, præsentation af boligen og en lang række andre tiltag er indregnet i ejendomsmæglerens salær
  • Du er sikker på at få boligen solgt til den rigtige pris med en fagmand
  • Og du har tid til at passe arbejde og familie ved siden af salget

Det store spørgsmål er blot:

Hvordan finder du en billig ejendomsmægler, der kan sælge din bolig til et rimeligt salær?

Det spørgsmål ønsker Salea.dk at give svaret på med vores landsdækkende udbudstjeneste for danskere, der ønsker at sælge deres bolig.

Du kan sende din opgave i udbud ved hjælp af den gratis og uforpligtende formular herunder. Efter at have udfyldt den vil du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere nær dig.

Så er du hurtigt videre – og du kan være sikker på at få en ekstra skarp pris på salæret fordi at de 3 mæglere godt ved, de er i konkurrence med hinanden.

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktinformationer, samt oplysninger om den bolig du ønsker at sælge. Mere skal der ikke til

* Navn
* Telefon
* E-mail
Bolig
Adresse
Post/by

Som minimum skal felter markeret med * udfyldes